Onbekend is onbemind. De diversiteit van de bevolking en de religies, de prachtige natuur, hypermoderne steden en een platteland waar de tijd heeft stilgestaan maken van het land een absolute topper. Voeg daar nog het Hermitage, de paleizen van de tsaren, monumenten van de Koude Oorlog en het Noorderlicht aan toe en je hebt een intrigerende cocktail.

Laat je inspireren

Riviercruise Moskou – Sint Petersburg

12 dagen | Budget
  • Score: 2

Een cruise over de Wolga is de perfecte manier om kennis te maken met de rijke Russische cultuur terwijl je langs het groene landschap afgewisseld met typische dorpjes vaart. De cruise vertrekt in het hippe Moskou om te eindigen in het magnifieke Sint-Petersburg….

Praktische vragen

Voor Rusland heb je een internationaal paspoort, geldig tot 6 maand na retour en een visum nodig. Wij kunnen je helpen je bij het verkrijgen van een visum.

Om een visum te krijgen heb je volgende documenten nodig:
– online visumaanvraag via deze link.
– Russische confirmation en tourist voucher, deze documenten krijg je van ons.
– Certificaat van een geldige bijstandsverzekering in het Engels.

Voor een bezoek aan Rusland zijn geen inentingen vereist. In de grote steden in Rusland zijn de medische faciliteiten vrij goed. Er zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met oa een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen.

Een reisbijstandsverzekering die erkent is door de Russische overheid is verplicht. Hou steeds het polisnummer samen met de noodnummers van uw verzekeringsmaatschappij op zak.

De lokale munt is de Roebel (RUB), het is verboden om in een andere munteenheid dan de roebel te betalen. De voornaamste kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard en het is eenvoudig om geld af te halen in bankautomaten, zeker in de grote steden. Euro’s of dollars kan je ruilen in je hotel, het is verboden om geld te wisselen op straat. Over het algemeen geven winkels, restaurants en bars de voorkeur aan cash betalingen.

Fooien zijn niet verplicht maar worden wel verwacht. De hoogte van het bedrag is altijd persoonlijk en vrijblijvend, over het algemeen is 5% tot 10% in restaurants en bars voldoende. Portiers, bagagedragers en kamermeisjes verwachten een fooi tussen de 65RUB en 300RUB. In taxi’s is het voldoende om af te ronden naar boven.

De prijzen in winkels liggen vast, op de markt kan je wel proberen afdingen door eventueel weg te lopen, mogelijks zullen ze jou dan een lagere prijs aanbieden.

Je hebt geen verloopstekker nodig in Rusland, de netspanning is 220volt / 50 hertz.

Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later in Rusland dan in België en in onze wintertijd 2 uur later.

Rusland

Zin om aan jouw droomreis te starten?