Rusland is het grootste land ter wereld en strekt zich uit over 2 continenten, Europa en Azië. Het landschap is enorm divers. Ten oosten van de Oeral liggen uitgestrekte bossen en steppen. Centraal ligt de Siberische Hoogvlakte en in het zuiden liggen een aantal bergketens die vaak een natuurlijke grens met buurlanden zoals Mongolië, Kazachstan en China. Iedereen kent de culturele toppers Moskou en Sint-Petersburg maar heb je al gehoord van Kamchatka, het land van zalm, beren en vulkanen of het prachtige Baikalmeer?

Kamchatka

Kamchatka

In het verre oosten van Rusland ligt Kamchatka, een 1000 km lang schiereiland waar je de grootste concentratie van bruine beren ter wereld vind. Deze onaangetaste wildernis ligt op de noordelijke arm van de Ring of Fire, een keten van vulkanen rond de Stille Zuidzee waar ook Mount Fuji toe behoort. Kamchtatka herbergt 220 vulkanen waarvan er nog 29 actief zijn, samen met de geisers, warmwaterbronnen en weelderige bossen is dit ongetwijfeld één van de mooiste regio’s van Rusland.  Tot 1992 mochten er geen bezoekers komen wat zorgde voor een stuk ongerepte natuur die een paradijs vormt voor vossen, lynxen, wolven, veelvraten, bevers en elanden.

Legendarische treinreis

Tsaar Alexander III bedacht de Transsiberië Express, deze tot de verbeelding sprekende treinreis doorkruist 3 landen, Rusland, Mongolië en China. Je vertrekt in Moskou en reist langs Jekaterinenburg, het Baikalmeer en de Mongoolse steppen  om 8000 km verder aan te komen in Peking. Je wisselt culturele steden af met ruige bergen, toendra’s en de taiga. Een reis op de langste spoorlijn ter wereld is een ervaring om nooit te vergeten.

Legendarische treinreis
Siberië

Siberië

Siberië is na Antarctica het koudste gebied op aarde maar in de zomer zijn de temperaturen er verrassend warm.  De regio is een echt paradijs voor natuurliefhebbers. Siberië heeft een gigantische  oppervlakte met zeer uiteenlopende landschappen. arctische ijswoestijnen, besneeuwde bergtoppen,  groene bossen veel gekleurde toendra en honderden rivieren, gletsjers en meren. Een absolute must tijdens een reis door Siberië is het majestueuze Baikal meer, het grootste zoetwatermeer ter wereld is 636km lang en tot 1620m diep. Door zijn grootte veranderd het landschap enorm naar gelang je je bevind. Een tweede parel is het natuurpark Stolby. Stolby heeft zijn naam te danken aan de vreemd gevormde rotsen die op reizen oprijzen tussen de groene taiga.

Onverwacht Rusland

Zin om aan jouw droomreis te starten?