Sint-Petersburg is dé cultuurhoofdstad van Rusland. Geen enkele andere Russische stad heeft de reiziger zoveel te bieden. Je wordt er ontvangen met een gezonde nieuwsgierigheid en gastvrijheid door de lokale bevolking. De stad biedt een mix aan van mooiste paleizen, indrukwekkende musea, fijne theaters kortom een onvergetelijke ervaring.

Stad van de Tsaren

Sint-Petersburg is een echt openluchtmuseum met enkele niet te missen hoogtepunten, de Sint-Nicolaaskathedraal van de zeelieden, de Petrus & Paulusvesting en natuurlijk het Hermitage, één van de meest prestigieuze musea ter wereld. Zowel het prachtige gedecoreerde winterpaleis als de collecties Europese schilderkunst zijn van onschatbare waarde. Ook een excursie naar het Peterhof die, terecht, de bijnaam het  Russische Versailles draagt, hoort bij de toppers. Wandel zeker eens op de Nevski Prospect. Deze 5km lange boulevard begint bij het prachtige Alexander Nevski-klooster en eindigt bij de Admiraliteit. Onderweg kan je meesterwerken van barok, neoclassicisme en jugendstil bewonderen

 

Het Venetië van Rusland

Sint-Petersburg draagt de bijnaam, Het Venetië van Rusland, door zijn zeer Europese aandoende sfeer. Volgens sommigen is het niet alleen de mooiste stad van Rusland maar behoort ze ook tot de mooiste van Europa. Tsaar Peter de Grote stichtte de stad, na een bezoek aan Amsterdam, in 1703. Hij was zo gecharmeerd van de grachten, straten en kades dat hij, geïnspireerd door de Italiaanse en Franse bouwstijlen, een gelijkaardige stad wou bouwen. Sinds 1999 is het historische centrum deel van het UNESCO werelderfgoed.

Laat je inspireren

Riviercruise Moskou – Sint Petersburg

12 dagen | Budget
  • Score: 2

Een cruise over de Wolga is de perfecte manier om kennis te maken met de rijke Russische cultuur terwijl je langs het groene landschap afgewisseld met typische dorpjes vaart. De cruise vertrekt in het hippe Moskou om te eindigen in het magnifieke Sint-Petersburg….

Sint-Petersburg

Zin om aan jouw droomreis te starten?