Jasper National Park

Jasper National Park is een van de mooiste natuurparken in Canada, gelegen in het hart van de Rocky Mountains. Met zijn gigantische bergtoppen, groene naaldbomen en helderblauwe meren is het een droom voor elke natuurliefhebber. Het gigantische park is iets minder bekend en dus ook iets rustiger dan zijn kleine broer Banff National Park. Je bereikt Jasper NP vanuit Banff langs de Icefields Parkway. Deze 110 km lange route is ongetwijfeld een van de mooiste routes ter wereld en voert je langs de Sunwapta watervallen en de indrukwekkende Athabasca gletsjer tong. 

Banff National Park

Banff National Park is het oudste en meeste bekende nationale  park van Canada, met zijn 2564km² is het park ongeveer even groot als Belgische Limburg. De besneeuwde bergtoppen en vele meren vormen de thuis voor verschillende dieren zoals zwarte beren, grizzlyberen, elanden en wolven.  Breng zeker ook een bezoek aan de warmwaterbronnen van Upper Hot Springs.

Yoho National Park

Yoho betekent ontzag en verwondering in het Cree, en met 1 blik op het prachtige Emerald Lake begrijp je onmiddellijk waarom. Yoho NP is het kleinste nationale park van British Columbia maar met zijn spectaculaire watervallen, helderblauwe gletsjermeren en schat aan intrigerende fossielen is een bezoek zeker aan te raden.

Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park heeft de bijnaam “Canada’s Waterfalls Park” en met zijn meer dan 39 watervallen heeft hij deze dan ook niet gestolen. Het park is minder bekend bij het grote publiek. Hier kan je echt de wildernis intrekken. Het is dan ook de ideale gelegenheid om wildlife te spotten. In het voorjaar is het park een echt plaatje door zijn prachtige en kleurrijke bloemenvelden.

Vancouver Island

Een uniek eiland, met een oppervlakte dat iets groter is dan België,  op een uurtje varen van Vancouver. Een bezoek aan Victoria, de hoofdstad van British Columbia, mag uiteraard niet ontbreken. Aan de zuidwestkust van het eiland ligt het Pacific Rim National Park. Met zijn gematigd regenwoud, ruige rotskusten en stille baaien is het de droom van elke amateurfotograaf. Tofino of Ucluelet is de ideale uitvalsbasis om het park te bezoeken, in maart en april vindt hier de grootste walvis migratie ter wereld plaats. Maar ook in de warmere maanden kan je van hieruit op walvissafari vertrekken of op berenexcursie per zodiac langs de oevers van de fjorden. Helemaal in het noorden ligt Port Hardy, van hieruit kan je de inside passage nemen naar Prince Rupert, een prachtige zeereis.

Algonquin

Algonquin is het oudste en grootste park van Ontario, aan de oostkust van Canada. Het park dankt zijn naam aan de Algonquin-indianen, de eerste bewoners van het park. De huidige bewoners bestaan uit beren, otters, bevers en elanden. Deze laatste kom je regelmatig tegen in het park, maar vooral vroeg in de ochtend heb je het meeste kans.

Het zuidelijke deel van het park wordt doorkruist door de Highway 60, een prachtige route. Als je dieper het park in wil zal je een kajak of kano moeten gebruiken. Tijdens de Indian Summer verandert het bladerdek in een prachtige waaier van rode en gele tinten.

Newfoundland

Het eiland Newfoundland in het uiterste noordoosten is één van de best bewaarde geheimen van Canada. Je vindt er walvissen, papegaaiduikers,  watervallen, fjorden, spectaculaire kliffen en kleurrijke vissershuisjes. In mei en juni kan je gigantische ijsschotsen voorbij zien drijven voor de kust. Gros Morne National Park is een wandelwalhalla met achter elke bocht een nieuwe ontdekking.

Niagara Falls

De Niagara watervallen bestaan uit 3 watervallen, de Horseshoe Falls (671m breed) aan de Canadese zijde en  American Falls (290m breed) en Bridal Veill Falls (17m breed) aan de Amerikaanse zijde. Het meest spectaculaire uitzicht heb je aan de Canadese zijde aangezien je van daar zowel de Horseshoe als de American Falls goed kan zien. In Queen Victoria Park kan je met een lift naar de voet van de Horseshoe Falls, zo kan je het water beleven van heel dichtbij, via een tunnelsysteem kan je zelfs achter de waterval lopen.

Laat je inspireren

West Canada Sea to Sky

12 dagen | Budget
  • Score: 2

Tijdens deze rondreis maakt je kennis met de hoogtepunten van de Canadese Rocky Mountains. Je start de reis in het boeiende Vancouver aan de westkust en eindigt ze in de Canadese prairie in Calgary….

Ontdekking van West Canada

18 dagen | Budget
  • Score: 3

Ontdek de prachtige natuur van Vancouver Island en de Rocky Mountains. Laat je verbazen door de ongerepte wildernis en de dieren die hier hun thuis vinden….

Adembenemende Natuur

Zin om aan jouw droomreis te starten?