De Verenigde Staten spreekt tot ieders verbeelding. Het is een land vol contrasten, van fascinerende wereldsteden tot dorre woestijnlandschappen en de besneeuwde toppen van de Rocky Mountains. Als je nu op zoek bent naar een epische roadtrip of een onvergetelijke citytrip, In de Verenigde Staten zal je je nooit vervelen!

Laat je inspireren

Hoogtepunten van Alaska

14 dagen | Budget
  • Score: 3

Het ruige Alaska ontdek je tijdens deze reis langs indrukwekkende fjorden en gletsjers. Het ultieme hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan Denali Nationaal Park.

Schatten van de Westkust

17 dagen | Budget
  • Score: 3

Santa Monica Pier, de Grand Canyon, Monument Valley, Antelope Canyon, Yosemite, de Golden Gate Bridge, hoogtepunten wisselen elkaar snel af tijdens deze roadtrip langs de schatten van de Amerikaanse Westkust.

Sunshine State

13 dagen | Budget
  • Score: 2

De zonovergoten stranden van de Golf van Mexico, de pretparken van Orlando, de spectaculaire Overseas Highway aan de Florida Keys en Miami, het kroonjuweel van Florida, deze rondreis heeft het allemaal. De ideale reis voor families.

Rocky Mountains & Yellowstone

17 dagen | Budget
  • Score: 4

Het verbazingwekkende Yellowstone en de ruwe pracht van de Rocky Mountains zullen een diepe indruk nalaten tijdens deze rondreis in het wilde westen van de VS. Deze rondreis voert je langs het ene hoogtepunt na het andere zoals Mount Rushmore, Arches National Park en Grand Teton National Park.

Van Nashville tot Memphis

14 dagen | Budget
  • Score: 2

Ontdek het ‘echte’ Amerika tijdens deze reis langs de Smoky Mountains en muzieksteden zoals Nashville en Memphis. Het heerlijke eten, de boeiende geschiedenis, de prachtige natuur en de legendarische gastvrijheid. Het zuiden van de VS kruipt onder je huid en laat je niet meer los.

Praktische vragen

Iedere reiziger die naar de Verenigde Staten reist moet in het bezit zijn van een geldig internationaal paspoort met voldoende geldigheid.

Verder is ook een ESTA, elektronische visum, verplicht. Deze moet je minimaal 72u voor vertrek aanvragen op deze website en kost $14 per persoon. Je ESTA is 2 jaar geldig.

Als je Iran, Irak, Soedan, Syrië, Libië, Somalië of Jemen hebt bezocht, moet je een visum aanvragen bij de ambassade.

Aangezien eventuele medische kosten zeer hoog kunnen oplopen, dagprijzen liggen tussen de $1000 en $2000, is een uitgebreide reisverzekering een must. Hou steeds het polisnummer samen met de noodnummers van uw verzekeringsmaatschappij op zak.

Er zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met oa een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist is een muggenwerend middel met DEET geen overbodige luxe.

Voor meer informatie vraag raad aan je huisarts.

De lokale munt is de US dollar. Een kredietkaart is zeer sterk aan te raden. Hotels zullen deze vragen als borg om eventuele extra’s (mini-bar, maaltijden, …) de dekken. Ook voor de huur van een wagen is deze noodzakelijk. Het is echter handig om enkele kleine coupures cash geld op zak te hebben voor het betalen van fooien, autowegentol en dergelijke. U kan makkelijk geld afhalen met uw kredietkaart.

Rekeningen in restaurants, bars, enz zijn steeds zonder bedieningsgeld. Het personeel verwacht een fooi (Tip of Gratuity). De algemene regel is ca 15%. u kan deze cash achter laten op tafel of toevoegen aan de rekening als u met de kredietkaart betaald. Ook de taxichauffeur verwacht een fooi van ca 15%. In hotels verwacht de kruier die uw bagage naar boven brengt ca $1 a $2 per koffer. Bij valet-parking voorzie je ook $1 a $2 om de auto te parkeren en voor te rijden

Bovenop de aangegeven prijzen in restaurants, bars en winkels zal u steeds een sales tax moeten betalen. Deze taksen verschillen van staat tot staat en stad tot stad. Deze liggen meestal tussen de 5% en 15%.

Meer en meer hotels rekenen ter plaatse resort fees aan. Deze zijn verplicht en dienen om extra services zoals wifi, toegang tot het zwembad, fitness ed te betalen. Je betaald deze fee bij het uitchecken.

De netspanning bedraagt 110volt/60hz met een stekker volgens Amerikaans model. Denk eraan om een adapter mee te nemen.

De VS zijn van oost naar west ingedeeld in vier tijdzones:
Eastern (6 uur vroeger dan België)
Central (7 uur vroeger dan België)
Mountain (8 uur vroeger dan België)
Pacific (9 uur vroeger dan België).

In Alaska is het 10 uur vroeger dan België en in Hawaï is het 11 uur vroeger.

Zomertijd wordt in alle staten behalve Arizona en Hawaii aangehouden van de 1ste zondag van april (klok 1 uur vooruit) tot de laatste zondag van oktober (klok 1 uur terug).

Verenigde Staten

Zin om aan jouw droomreis te starten?