Into the wild, de ongetemde en ruige natuur in Alaska is ongeëvenaard. Reis door een landschap met besneeuwde bergtoppen die schuil gaan in de wolken, impressionante gletsjers en diepe fjorden. Ervaar het ultieme gevoel van vrijheid langs lege wegen en eindeloze toendra. Lang zoeken naar wildlife moet je ook niet doen, beren en elanden kunnen zomaar je pad kruisen! Ga het avontuur tegemoet in the 49th State, The Last Frontier.

Denali Nationaal Park

Denali National Park is een enorm uitgestrekt wildernisgebied va circa 25.000 km² met grote verscheidenheid van fauna en flora. De Alaska Range, een machtige bergketen die Alaska in tweeën deelt, loopt dwars door Denali National Park. De bergketen wordt gedomineerd door Mt Denali, de hoogste top van Noord-Amerika.  Maar wat de berg helemaal bijzonder maakt is dat begint 600 meter boven de zeespiegel, waardoor je maar liefst 5500 meter aan rotsen, sneeuw en gletsjers voor je ziet verschijnen. Een excursie in het park is synoniem aan weidse valleien, wisselende vegetatie en vooral…héél wat dierenleven in het wild! Ga op zoek naar de Denali Slam, eland, kariboe, wolf, Dall schaap en grizzlybeer. Na 148 kilometer eindigt Denali Park Road in het voormalige goldrush stadje Kantishna. Verderop is er niets meer: geen wegen, geen wandelpaden, dit is het hart van de wildernis.

Wrangell-St. Elias Park & Reserve

Wrangell-St. Elias is het meest uitgestrekte nationale park van de Verenigde Staten. Onderweg naar dit immense natuurparadijs ontdek je ook McCarthy en de spookstad Kennicot. De 150km lange weg is niet gemakkelijk maar de inspanning van de rit is het bezoek meer dan waard. Dit is het leefgebied van de grizzlyberen, elanden, wolven en kariboes. Het park is zelf kan je het makkelijkste bereiken via de bush pilots, zij mogen overal landen waar ze hun toestel aan de grond krijgen.

Anchorage

Anchorage is de grootste stad van Alaska, de kustplaats is niet de hoofdstad, want dat is Juneau maar het is wel  één van de beste startplaatsen van je rondreis door de staat. Breng zeker een bezoek aan het Anchorage Museum. Het museum is toegewijd aan alles wat met Alaska te maken heeft, het land, de volkeren dier leven en hebben geleefd, kunst en geschiedenis. Vliegtuigliefhebbers mogen het Alaska Aviation Museum zeker niet overslaan. Als voorbode voor alle natuurpracht die je zal zien tijdens je Alaskareis is het Kincaid Park een goede opwarmer. Het park is voornamelijk bebost en in het park komt wildlife voor, zoals elanden, lynxen, beren, vossen, adelaars en uilen. De elanden ziet men bij een bezoek aan het park vrijwel altijd wel. Vergeet zeker ook niet om langs 4th Avenue Market Place te passeren. The place to be voor leuke snuisterijen, een goede espresso of lekkere lunch.

Kenai Fjords

De beste uitvalsbasis om het Kenai Fjords National Park te bezoeken is het Seward. Seward is een kleine maar bloeiende gemeenschap omringd door hoge bergen, groene wouden, alpenweiden en gletsjers. Het prachtige park is het beste verkennen vanaf het water. Vanuit de haven vertrekken er verscheidene schepen per dag waarmee je de ruige fjorden, sensationele gletsjers en ijsvelden kan ontdekken. De excursie is ook ideaal om walvissen, zeeleeuwen, zeeotters en zeearenden te spotten.

White Pass & Yukon Route Railway

Deze legendarische treinreis wordt ook wel de “Scenic Railway of the World”genoemd.  Deze treinreis is namelijk een van de mooiste in Noord-Amerika. Je begint de reis in Skagway en klimt langzaam maar zeker naar de hoge White Pass 1000m hoger. Onderweg zijn er scherpe bochten, twee tunnels en ontelbare bruggen en passeer je hoge kliffen, duizelingwekkende kloven en watervallen. De historische route was een technisch hoogstandje die gebouwd is tussen 1898 en 1901. De excursie duurt ongeveer 3uur. Zodra je aangekomen ben op de eindbestemming, word je per bus weer teruggebracht naar Skagway.

Laat je inspireren

Hoogtepunten van Alaska

14 dagen | Budget
  • Score: 3

Het ruige Alaska ontdek je tijdens deze reis langs indrukwekkende fjorden en gletsjers. Het ultieme hoogtepunt is natuurlijk een bezoek aan Denali Nationaal Park.

Alaska

Zin om aan jouw droomreis te starten?