Canada is een gigantisch land waar magnifieke natuur wordt afgewisseld met boeiende steden. In Canada kan je echt nog in de wildernis terecht komen.  Het westen staat gekend voor zijn wilde en ongetemde natuur. Dichte bossen worden afgewisseld met helderblauwe meren en majestueuze bergen. Hier kan je op 1 dag aan whale watching én bear spotting doen. Maar ook in het oosten is er heel wat natuurpracht te bewonderen. De natuur is daar meer ingetogen en wordt afgewisseld met boeiende steden zoals Quebec, Toronto en Montreal. Vergeet zeker geen bezoek te brengen aan de Niagara Falls. Canada moet je beleven!

Laat je inspireren

West Canada Sea to Sky

12 dagen | Budget
  • Score: 2

Tijdens deze rondreis maakt je kennis met de hoogtepunten van de Canadese Rocky Mountains. Je start de reis in het boeiende Vancouver aan de westkust en eindigt ze in de Canadese prairie in Calgary….

Ontdekking van West Canada

18 dagen | Budget
  • Score: 3

Ontdek de prachtige natuur van Vancouver Island en de Rocky Mountains. Laat je verbazen door de ongerepte wildernis en de dieren die hier hun thuis vinden….

Praktische vragen

Je dient in het bezit te zijn van een internationaal paspoort, geldig voor de duur van je verblijf + 1dag. Sinds 2016 moet je voor over een Electronic Travel Authorization – eTA beschikken. Dit kan je aanvragen deze link. Het eTA is geldig voor 5 jaar of, indien deze vroeger valt, de vervaldatum van je internationaal paspoort.

Aangezien eventuele medische kosten zeer hoog kunnen oplopen is een uitgebreide reisverzekering een must. Hou steeds het polisnummer samen met de noodnummers van uw verzekeringsmaatschappij op zak.

Er zijn geen specifieke inentingen vereist. We raden je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met oa een middel tegen keelpijn, verkoudheid en darmstoornissen. Afhankelijk van het seizoen waarin je reist is een muggenwerend middel met DEET geen overbodige luxe.

Voor meer informatie vraag raad aan je huisarts.

In Canada zijn er er biljetten van 5, 10, 20, 50 en 100 Canadese dollar. Ze verschillen allemaal in grootte en kleur. Er zijn munten van 0.01, 0.05, 0.10 en 0.25 cent en van 1 en 2 dollar. Wisselkoers Canada: 1EUR = 1.48 CAD (augustus 2019). Je kan makkelijk geld afhalen met je bank – of kredietkaart. Controleer bij je bank welke kosten hieraan verbonden zijn. Vaak moet je je bankkaart ook openstellen voor gebruik in het buitenland. Canadezen zijn gewoon om veel elektronisch te betalen maar voorzie ook enkele kleine coupures voor fooien.

Opgelet! De gepubliceerde prijzen in winkels en in restaurants zijn steeds zonder taksen en service. De taks is afhankelijk van de regio. Zo heb je de Provincial Sales Tax (PST) en de Goods and Services Tax (GST). In sommige provincies zijn deze twee taxes gecombineerd in één tax, de Harmonized Sales Tax (HST).

Voor de bediening in restaurants is het gebruikelijk 10 tot 15% bij te tellen. Taxichauffeurs verwachten een gelijkaardige fooi. Portiers en dragers in hotels en op stations krijgen meestal een dollar per stuk bagage. Voor het kamermeisje in hotels laat je ongeveer $1 a $2 per nacht achter. Voor Valet parkeren voorzie je best $2 – $5.
In fastfoodketens zonder bediening en de pompbediende bij tankstations verwachten geen fooi.

De netspanning bedraagt 110 volt. Om elektrische toestellen in te pluggen heb je een specifieke adapter nodig, een 2-polige platte stekker, type USA-Canada.

Door de grootte van het land is Canada onderverdeeld in 6 verschillende tijdzones. Tijdsverschil met België:
Aklavik – 8 uur
Edmonton – 8 uur
Halifax – 5 uur
Montreal – 6 uur
Ottowa – 6 uur
Toronto – 6 uur
Vancouver – 9 uur
Winnipeq – 7 uur

Canada

Zin om aan jouw droomreis te starten?