Vancouver

Vancouver wordt door velen beschouwd als de mooiste stad van Canada. Alleen al de ligging laat een diepe indruk na, de stad wordt omringd door besneeuwde bergen, ruige kustlijnen en groene regenwouden. Gastown is de historische wijk van Vancouver, een gezellige buurt vol leuke bars en restaurants. Breng zeker ook een bezoek aan Stanley Park. Met een omvang van 400ha is het groene schiereiland het grootste park van Noord-Amerika. Buiten de stad kan je een spectaculaire wandeling maken boven de Capilano Rivier, in het Capilano River Regional Park ga je via hangbruggen op verkenning in de boomkruinen van het regenwoud. Vanuit Vancouver kun je verschillende whale excursions doen om deze majestueuze dieren in het wild te spotten.

Montreal

Montreal wordt het ‘Parijs van Noord-Amerika’ genoemd, wanneer je in de stad rondloopt begrijp je waarom. De op één na grootste stad van Canada ademt romantiek, cultuur en geschiedenis uit. De charmante stad voelt zeer Europees aan met zijn historische gebouwen en kerken. De Mont Royal, de 234m hoge heuvel is heilig voor de inwoners van de stad. Het bosrijke park laat je even ontsnappen van de drukte van de stad en biedt je indrukwekkende uitzichten over de skyline van Montreal.  De stad is een mooie mix van wolkenkrabbers en historische gebouwen. Een aanzienlijke deel van het leven van de stad speelt zich ondergronds af. Onder het centrum ligt er 33 km aan ondergrondse gangen en tunnels die verschillende hotels, winkels, restaurants, banken, musea en scholen met elkaar verbinden.

Toronto

Toronto, op de oever van Lake Ontario,  is de grootste stad van Canada en de stad met de grootste culturele diversiteit van het land. Er worden meer dan 140 talen en dialecten gesproken. De verschillende nationaliteiten zijn ook goed vertegenwoordigd op culinair vlak, een droom voor foodies. De stad is een centrum van kunst en media geworden met als meest iconische monument, de CN Tower. Bezoek de Glass Floor op 342m of de skypod op 447m voor een indrukwekkend uitzicht over de stad en de omgeving. Op een heldere dag kan je zelfs de Niagara Falls zien liggen. De beroemde watervallen liggen op amper 2 uur rijden van de stad, een ideale daguitstap.

Québec

Québec is een van de oudste en mooiste steden van Canada. Door de  statige architectuur, koloniale huizen en historische straatjes waan je je even in Frankrijk. Het oude stadscentrum, Vieux-Quebec, is zeer goed bewaard gebleven en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Vieux-Quebec ligt deels in Haute Ville en deels in Basse Ville, de twee stadsdelen zijn verbonden via steile trappen en een kabeltreintje. De meeste bezienswaardigheden zijn terug te vinden in Haute Ville maar ook Basse Ville, met zijn smalle straatjes  is zeker een bezoek waard. Het hoogtepunt van de stad is Chateau Frontenac, dit prachtige hotel is gebouwd op een rots en domineert het uitzicht van de stad.

Ottawa

Ottawa is de hoofdstad van Canada, de stad is wat kleiner en compacter dan Montreal en Toronto waardoor je de stad makkelijk te voet kan bezoeken. De stad heeft verschillende musea zoals het Canada Aviation Museum, Canada Science & Technology Museum en de National Gallery of Canada. Parliament Hill, met zijn neogotische parlementsgebouwen, is een attractie op zich. Centraal staat de 92 meter hoge Peace Tower waar de wisseling van de wacht elke dag honderden toeristen trekt. Door het hart van de stad stroomt het Rideau kanaal, aan de kan je verblijven in het historische Fairmont Château Laurier. Vanaf het terras van het hotel heb je een goed zicht op de Ottawa Locks, een reeks sluizen in het kanaal met een hoogteverschil van 25 meter.

Laat je inspireren

West Canada Sea to Sky

12 dagen | Budget
  • Score: 2

Tijdens deze rondreis maakt je kennis met de hoogtepunten van de Canadese Rocky Mountains. Je start de reis in het boeiende Vancouver aan de westkust en eindigt ze in de Canadese prairie in Calgary….

Ontdekking van West Canada

18 dagen | Budget
  • Score: 3

Ontdek de prachtige natuur van Vancouver Island en de Rocky Mountains. Laat je verbazen door de ongerepte wildernis en de dieren die hier hun thuis vinden….

Fascinerende Steden

Zin om aan jouw droomreis te starten?