Op safari gaan is op ontdekking gaan. Voor velen is het een langgekoesterde droom die eindelijk uitkomt. Het is dan ook belangrijk dat je goed voorbereid aan dit avontuur begint.  Onze reisadviseurs stellen jouw unieke Afrika reis samen zodat je hier nog lang van kan nagenieten!

Vervoer tijdens je safari

Oost-Afrika, Tanzania, Kenia, Oeganda, Ethiopië, Rwanda en Malawi kan je niet op eigen houtje ontdekken. De wegen zijn zeer slecht en er is bijna geen bewegwijzering. Je chauffeur vervoert je in goed onderhouden 4×4 jeeps of busjes. De chauffeur kent het land op zijn duimpje en kan je veel informatie geven over de regio en de dieren die onderweg tegenkomt. 

In Zuid-Afrika en Namibië zijn de wegen goed onderhouden, het zijn ideale bestemmingen om een selfdrive te doen. Ga je off the beaten track dan is een goede 4×4 aan te raden, blijf je echter op de verharde wegen dan kan je ook met een kleinere wagen het land verkennen.

Verblijf

Je keuze van verblijf zal veel verschil maken in de prijs. Guesthouses en guestfarms zijn vaak een meer budgetvriendelijke optie dan hotels en lodges. Lodges zijn accommodaties die gericht zijn op wildlife watching en natuurbeleving. Ze liggen midden in de natuur, in een nationaal park of privé domein. Kijk goed wat inbegrepen is in de prijs van je verblijf zoals gamedrives, andere activiteiten en maaltijden. Een unieke verblijfsaccommodatie zijn (luxueuze) tentenkampen, hier slaap je letterlijk in de natuur en tussen de dieren. Een onvergetelijke ervaring!

Entreegelden

Een groot stuk van je reissom gaat naar de entreegelden van de Nationale Parken. Deze kunnen al gauw oplopen tot $80 per persoon/dag. Ook voor de auto en de chauffeur moet er apart worden betaald. 

Je reisadviseur gaat samen met jou op zoek naar je droomreis. Wist je trouwens dat je ook een afspraak kan maken bij jou thuis, wanneer het jou past? Zonder extra kost!

Laat je inspireren

Namibië klassiek

13 dagen | Budget
  • Score: 2.5

Namibië is een land van contrasten en variatie. Namibië kent maar liefst 26 verschillende parken en reservaten die stuk voor stuk een bezoek waard zijn! Dit jonge Afrikaanse land herbergt niet alleen de oudste woestijn ter wereld, maar heeft ook een opvallend westerse hoofdstad. Maak kennis m…

Safari’s

Zin om aan jouw droomreis te starten?