Er zijn weinig landen in de wereld die zoveel te bieden heeft op het gebied van natuur en wildlife als Canada. Door de grootte van het land moet je meestal kiezen tussen het oosten en het westen van het land. De Rocky Mountains aan de westkust zijn het leefgebied voor  grizzlyberen. Voor de kust van Vancouver kan je orka’s terugvinden. Maar ook bultrugwalvissen, arenden en dolfijnen kan je met een beetje geluk tegenkomen.

Helemaal in het noorden van het land kan je op zoek gaan naar ijsberen, het stadje Churchill aan de Hudsonbaai staat niet voor niets bekend als Polar Bear Capital of the World. Maar ook in Baffin Island en Cornwallis Island kan je op zoek gaan naar ijsberen.

Algonquin Provincial Park, in het oosten van, is dan weer de place to be voor wolven, zwarte beren en elanden. Zeker langs Highway 60, die door het park gaat, is de kans op elanden zeer groot.

De beste tijd voor het spotten van wilde dieren is van halverwege mei tot eind oktober. Tijdens de winter zijn de meeste dieren in winterslaap.

Laat je inspireren

West Canada Sea to Sky

12 dagen | Budget
  • Score: 2

Tijdens deze rondreis maakt je kennis met de hoogtepunten van de Canadese Rocky Mountains. Je start de reis in het boeiende Vancouver aan de westkust en eindigt ze in de Canadese prairie in Calgary….

Ontdekking van West Canada

18 dagen | Budget
  • Score: 3

Ontdek de prachtige natuur van Vancouver Island en de Rocky Mountains. Laat je verbazen door de ongerepte wildernis en de dieren die hier hun thuis vinden….

Wildlife

Zin om aan jouw droomreis te starten?