Yosemite Nationaal Park

Yosemite is één van de meest bekende nationale parken van de Verenigde Staten en een vaste waarde in een rondreis door Zuiwest-Amerika. Het park heeft een oppervlakte van meer dan 3000km² en je kan er dan ook enkele dagen in doorbrengen. Gigantische mammoetbomen, indrukwekkende bergen, wilde rivieren en prachtige watervallen, je komt ogen tekort. Je kan het park te voet verkennen of met het eenvoudige shuttlesysteem. Tijdens de zomermaanden is de rit over de Tioga Pass een echte aanrader die je niet snel zal vergeten.

Death Valley

Death Valley is het heetste, droogste en laagste gelegen gebied in Amerika. In de zomer kunnen de temperaturen makkelijk oplopen tot bijna 50°. Badwater Bassin, gelegen in het park, is met zijn 86m onder zeeniveau het laagst gelegen punt op het westelijk halfrond. Met zijn gekleurde rotsen, eindeloze zoutvlaktes, gescheurde aardkorsten en unieke canyons  is Death Valley zeker een bezoek waard.

 

Zion Nationaal Park

Zion Nationaal Park is een bijzonder park in Utah. De natuurlijke bezienswaardigheden hebben klinkende namen zoals The West Temple, The Great White Throne en The Temple of Sinawava. De natuur is overweldigend, de heldere Virginrivier, massieve roomkleurige, roze en rode zandstenen kliffen en imposante canyons tarten je verbeelding. Voor de avonturiers zonder hoogtevrees is de wandeling langs Angels Landing een echte aanrader. Als je van Las Vegas naar Bryce NP of Capitol Reef rijdt is Zion-Mt. Carmel Highway een leuke route. Deze 16km lange weg verbindt de zuid- en oostelijke ingang van Zion National Park met elkaar en geeft je een korte indruk van wat het park allemaal de bieden heeft.

Bryce Canyon Nationaal Park

In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden is Bryce Canyon helemaal geen Canyon maar een hoefijzervormige kloof met bijzondere en grillige rotsformaties. Het park dankt zijn unieke vormen aan een combinatie van wind- water- en ijserosie. De hoodoos vormen een wonderlijk landschap waar je tussen kan wandelen. Je kan het park makkelijk bezoeken langs de bovenkant, The Rim, met de shuttlebussen en op verscheidene plaatsen naar beneden, de kloof, inlopen. Een originele manier om het park te bezoeken is te paard.

Monument Valley

In het uitgestrekte woestijnlandschap met zijn gigantische roestbruine rotsen waan je je in een echte cowboyfilm. De prachtige natuur van Monument Valley Navajo Tribal Park is uitgegroeid tot een iconisch beeld dankzij films zoals Forrest Gump en de westerns met John Wayne in de hoofdrol. Monument Valley is onderdeel van Navajo Tribal Park en je kan het park dan ook enkel bezoeken met een begeleide excursie te paard of in een jeep. Een echt avontuur en voor vele reizigers, één van de hoogtepunten tijdens een rondreis door de Verenigde Staten.

Grand Canyon Nationaal Park

De Grand Canyon is één van de zeven wereldwonderen. De enorme kloof strekt zich uit over een afstand van 446km en is op sommige plaatsen tot 2km diep. Beneden stroomt de 90m brede Colorado Rivier tot 13m diep. Als je vanaf het pad je eerste stappen richting de rand zet zie je plots de kloof als een gapende wonde onder je uitstrekken. Je mond zal open vallen van verbazing! Je kan de Grand Canyon bezoeken langs de noordelijke of de zuidelijke zijde, elke kant heeft zijn eigen karakter. Om van de ene kant naar de andere kant te rijden moet je rekenen op een goede 500 km, Het is dus belangrijk om op voorhand te kiezen welke zijde je wil ontdekken.

Yellowstone Nationaal Park

Yellowstone Nationaal Park is een bijzonder park in het noorden van Wyoming. Het prachtige park heeft enorm veel te bieden voor zowel natuurliefhebbers als avonturiers. De gekleurde warme bronnen en geisers zoals Old Faithful  bieden je een spectaculaire kijk op geologische wonderwereld van Yellowstone. Maar je kan er ook verschillende dieren spotten. Onder andere de Grijze Wolf, Herten, Bruine Beer, Grizzly Beer en verschillende kuddes Bizons noemen het park hun thuis.

Grand Teton

Ten zuiden van Yellowstone National Park ligt Gran Teton National Park. Dit park is veel minder bekend dan zijn buur maar zeker een bezoek waard. De bergketen van de Grand Teton is onderdeel van de Rocky Mountains en de indrukwekkende berglandschappen zorgen voor fantastische plaatjes. Amateurfotografen gaan best eens op zoek  naar de T.A. Moulton-schuur, een Mormon-boerderij uit 1913. Het is een van de meest gefotografeerde schuren in Amerika.

Arches Nationaal Park

Arches National Park is één van de kleinste parken van Utah maar daarom niet minder indrukwekkend. Het betoverend mooie park herbergt meer dan 2000 roodgekleurde natuurstenen bogen, met Delicate Arch, Landscape Arch en The Windows als absolute toppers. Variëren van flinterdunne scheuren tot bogen van meer dan 97 meter breed kleuren de stenen extra mooi tijdens zonsop -en ondergang.

Laat je inspireren

Schatten van de Westkust

17 dagen | Budget
  • Score: 3

Santa Monica Pier, de Grand Canyon, Monument Valley, Antelope Canyon, Yosemite, de Golden Gate Bridge, hoogtepunten wisselen elkaar snel af tijdens deze roadtrip langs de schatten van de Amerikaanse Westkust.

Rocky Mountains & Yellowstone

17 dagen | Budget
  • Score: 4

Het verbazingwekkende Yellowstone en de ruwe pracht van de Rocky Mountains zullen een diepe indruk nalaten tijdens deze rondreis in het wilde westen van de VS. Deze rondreis voert je langs het ene hoogtepunt na het andere zoals Mount Rushmore, Arches National Park en Grand Teton National Park.

Natuur van de Westkust

Zin om aan jouw droomreis te starten?