De Sunshine State is de ideale bestemming voor iedereen die op zoek is naar zon, oneindige stranden en zalig nietsdoen. De staat is geflankeerd door de Atlantische oceaan aan één kant en de Golf van Mexico aan de andere kant. Het hippe Miami is een hoogtepunt maar met zijn vele pretparken is het ook een favoriet voor families.

Orlando

Orlando, Built for families, made for memories! Orlando ligt centraal in Florida en je komt er tijd tekort! Het is dé uitvalsbasis voor alle pretparken in Florida, zoals Walt Disney World, Sea World, Universal Studio’s en het Kennedy Space Center. Maar het is ook the place to be voor golfers met zijn honderden golfbanen! Maar Orlando heeft nog veel meer te bieden, zo heb je Church Street Station. Oorspronkelijk een treinstation, in de jaren ’70 van de vorige eeuw verbouwd tot entertainmentcentrum en nu dé plaats voor theatershows, muziek en lekkere restaurants! Vergeet ook zeker niet een plaatsje in je valies te laten want in Florida Mall liggen er meer dan 270 winkels op jou te wachten.

Miami

Het hoogtepunt van het zonnige Florida is ongetwijfeld Miami. Met zijn witte zandstranden glamoureuze atmosfeer en art deco gebouwen zal de stad je zonder veel moeite helemaal betoveren. Het bekendste strand van Miami is South Beach. Hier bevinden zich vele trendy clubs, restaurants, winkels en natuurlijk de beroemde boulevard Ocean Drive. Maar ook Little Havana is zeker een bezoek waard.

Everglades Nationaal Park

De Everglades spreken tot de verbeelding! Met een airboat vliegen over een rivier van gras, verborgen vogels spotten en gigantische krokodillen die je bespieden vanuit het struikgewas.  Het spectaculaire moerasgebied is voor velen een hoogtepunt tijdens een rondreis door Florida. Het nationaal park is enorm groot, de totale oppervlakte van het natuurgebied telt meer dan 6.100 vierkante kilometer. De beste reistijd voor het Everglades National Park is tijdens het droge seizoen van eind november tot mei. Er is dan een zacht windje waardoor er minder muggen zijn.

Florida Keys

De Florida Keys, of kortweg The Keys zoals ze liefkozen genoemd worden, zijn een eilandenlanden groep van meer dan 1700 eilanden in het meest zuidelijke stukje van Florida. Een deel van de eilanden kan je bezoeken via de indrukwekkende  Overseas Highway dat onderdeel is van de U.S. Route 1. Twee van de meest bekende eilanden zijn het noordelijk gelegen Key Largo en het zuidelijke eiland Key West. Neem zeker een foto bij de gekleurde steen die het meest zuidelijke puntje van het Amerikaanse Continent aanduidt.

Laat je inspireren

Sunshine State

13 dagen | Budget
  • Score: 2

De zonovergoten stranden van de Golf van Mexico, de pretparken van Orlando, de spectaculaire Overseas Highway aan de Florida Keys en Miami, het kroonjuweel van Florida, deze rondreis heeft het allemaal. De ideale reis voor families.

Florida

Zin om aan jouw droomreis te starten?