Wat mag mee, waar, en wat niet?
Ook je bagage op het vliegtuig is aan bepaalde regels gebonden. Je mag niet zomaar alles in je koffer stoppen en er is een heel duidelijk verschil tussen handbagage en ruimbagage.

Ruimbagage
Ruimbagage is de bagage die je incheckt. Doorgaans mag je 1 koffer per persoon meenemen tussen de 15 tot 30 kg. Elke luchtvaartmaatschappij heeft hier zijn eigen regels voor.
Voor passagiers in Businessclass gelden andere regels maar 1 koffer mag nooit meer wegen dan 32kg. Dat is  wettelijk bepaald.

bepaalde voorwerpen mogen wel mee in de ruimbagage maar niet  in de handbagage, een volledige lijst van wat wel en wat niet mee mag vind je hier.

 

Handbagage
Je handbagage moet voldoen aan bepaalde maximum afmetingen. Ook hier gelden per luchtvaartmaatschappij andere regels. In theorie mag deze niet groter zijn dan wat de IATA (International Air Transport Association) voorschrijft: 56cm x 45cm x 25cm. De meeste airlines hanteren een maximum gewicht van 10kg per koffer.

Weetje: een handtas en laptoptas telt niet mee als  handbagage, maar je mag natuurlijk niet overdrijven qua afmetingen.

Heel wat voorwerpen mogen niet mee in de handbagage, deze zijn vastgelegd in internationale regels dus niet bepaald door de luchtvaartmaatschappij. Zo zijn speelgoedgeweren bijvoorbeeld verboden. Maar ook andere voorwerpen zoals scharen, vechtsportmateriaal, hockeysticks, skistokken en scheermesjes.

kledij en dergelijke mag gewoon mee in de handbagage maar opgepast met de toilettas.
Enkel vloeistoffen en gels in verpakkingen van max. 100ml, verpakt in doorzichtige hersluitbare zak met een capaciteit van maximum 1l, mogen mee in de handbagage.
Een uitzondering hierop zijn alle vloeistoffen, zoals parfums en dranken, aangekocht in de luchthaven . Deze worden verpakt in een speciaal verzegelde zak die je pas mag openen op je bestemming.

Zo zijn er nog uitzonderingen, bijvoorbeeld babyvoeding, dat je wel mag meenemen. Het kan wel zijn dat de controle je vraagt om deze te proeven. Opgelet, baby’s hebben geen eigen handbagage, deze zal je dus zelf in je eigen handbagage moeten meenemen. Ook geneesmiddelen en dieetsupplementen mogen mee, indien je hiervoor een attest van je huisarts kan voorleggen.

8 Must do’s in Malta

Zin om aan jouw droomreis te starten?