Sommigen houden van reizen met het vliegtuig, anderen haten het.  Maar iedereen kan wel enkele tips gebruiken om die lange vlucht net dat tikkeltje aangenamer te maken zodat je helemaal uitgerust en happy klaar bent voor de start van je vakantie!

Tip 1: Pre- order je maaltijd
Volg je een speciaal dieet, ben je vegetarisch of heb je allergieën? Laat dat dan zeker weten aan de luchtvaartmaatschappij.
De meeste luchtvaartmaatschappijen bieden een vegetarische, glutenvrije,… maaltijd aan aan boord.

Tip 2: Trek Comfortabele kledij aan
Veel reizigers vinden het vaak koud in het vliegtuig, het is dus slim om comfortabele, maar ook vooral warme kledij mee te nemen. Trek verschillende lagen aan, zodat je bij aankomst in een warm land niet in je fleece trui moet rondlopen.

Tip 3: Boek uw favoriete plek
Als je wil slapen tijdens je vlucht selecteer dan een stoel aan het raam, zo val je niet in slaap op de schouder van je buurman maar tegen de zijkant van het vliegtuig. Moet je vaak naar het toilet kies dan beter voor een plaats aan het gangpad, zo kan je makkelijk opstaan.

Tip 4: Blijf bewegen
Lang stilzitten is niet goed voor je bloedsomloop, daarom is het belangrijk dat je ook aan boord van het vliegtuig in beweging blijf. Maak een wandelingetje doorheen het vliegtuig, maak om de 20 minuten je spieren even los of overtuig je buurman om samen wat yoga te doen.

Tip 5: Drink water!
Geen alcohol en koffie dus, maar wel veel water! De droge lucht in vliegtuigen kan, net zoals alcohol en cafeïne, het lichaam uitdrogen en verergerd je jetlag. Blijf dus hydrateren!

Tip 6: Gadgets in de handbagage
Als je zeker wil zijn dat je fris en monter aankomt op je bestemming is het een goed idee om enkele gadgets in je handbagage mee te nemen.
– Oordoppen; luide passagiers, huilende baby’s en rusteloze types sluit je makkelijk buiten met een goed paar oordopjes of noise-canceling headphones.
– Nekkussen: Vermijd een stijve nek en een ongemakkelijke houding met een goed nekkussen.
– Slaapmasker: Je ideale partner als je ook overdag even je ogen wil sluiten.
– Toilettas: Pak een tasje met enkele opfrissende producten mee in je handbagage: denk maar aan ontsmettingsmiddel, bodylotion, tandpasta en een tandenborstel,… let wel op je niet meer meeneemt dan de voorgeschreven hoeveelheid vloeistof!

Tip 7: Ontmoet je buurman
Heb je een lange vlucht? Dan is misschien een goed idee om even hallo te zeggen tegen je buurman. Dat maakt het vliegen net wat aangenamer en misschien ontstaat er wel een goede vriendschap of een nieuwe romance!

8 Must do’s in Malta

Zin om aan jouw droomreis te starten?