Misschien is het wel de eerste keer dat je op reis gaat met je kindje of misschien doe je het al jaren. Reizen met kinderen kan een fantastische ervaring zijn maar het kan ook een hele onderneming worden. De belangrijkste tip… Gewoon doen! Met deze tips zal jouw reis al een pak soepeler verlopen en kunnen jullie samen zalig genieten!

Niet teveel bagage meenemen
Niets zo vervelend als moeten sjouwen met kilo’s bagage. Gelukkig kan je heel veel van je benodigdheden kan je in het buitenland kopen, Zo hebben jullie meer plaats voor speelgoed en je handen vrij voor jullie oogappels.

Niet vergeten dat je luiertas geldt als jouw handbagage, zorg er dus voor dat alles er in zit wat je nodig hebt. Het is bijvoorbeeld wel slim enkele zuigsnoepjes bij jou te hebben voor het opstijgen en landen, dat helpt bij het veranderen van de luchtdruk. Neem zeker voldoende babydoekjes mee, een extra set kleren, speelgoed en eventueel een extra kussen.

Boek slim
Denk goed na over je keuze van hotel en kamertype. Een steile heuvel? Veel trappen? helemaal afgelegen? Kleine stoornissen kunnen je ontspannende vakantie snel veranderen in een echte nachtmerrie! Onze reisspecialisten zullen je met veel plezier raad geven over je bestemming en hotel.

Probeer je vluchten rond bedtijd te plannen. Het is voor iedereen aangenamer als jouw kindje slaapt tijdens de vlucht ipv rond te kruipen, spelen of het hele vliegtuig bijeen krijst.

Onderzoek!
Ga goed na wat de formaliteiten zijn voor jouw bestemming, heb je een reispas nodig of is een Kids-ID voldoende? Heb je inentingen nodig? Moeten er bepaalde medicamenten worden genomen? Onze reisteam geeft je met veel plezier alle informatie door!

Kinderwagen of draagdoek

Veel hangt af van wat je waar je heen gaat, zullen de straten goed onderhouden zijn of zijn er veel putten? Ben je van plan om lange wandelingen te maken in de natuur of vooral te genieten aan het zwembad? Een goede keuze is vaak een lichte kinderwagen. Je kan ze makkelijk opplooien en ze mogen bijna tot aan het vliegtuig. Ze zijn licht en luchtig maar met een dekentje en een regenkap houden ze je kleintje warm en droog.

Blijf rustig

Als jouw kind het slechtste moment uitkiest om de boel bij elkaar te gaan schreeuwen, haal dan diep adem en probeer rustig te blijven. Gun jezelf voldoende tijd en bedenk dat het allemaal goed komt!

8 Must do’s in Malta

Zin om aan jouw droomreis te starten?