We moeten er geen doekjes omwinden, de wereld is in de greep van het COVID19 virus en momenteel is reizen geen optie. Maar uitstel is geen afstel! Breng de wereld naar je woonkamer en droom alvast weg. Reizen doen we later.

Bezoek de mooiste plekjes op aarde vanuit je zetel

Via Air Pano en Google Arts & Culture kan je een virtuele reis maken langs de mooiste plekken die de wereld te bieden heeft. Zo kan je toch een beetje reizen en misschien al inspiratie opdoen voor je volgende droomreis?

Google Arts & Culture heeft de handen in elkaar geslagen met vijf nationale parken in de VS en een zeer boeiende virtuele reis samengesteld: The Hidden Worlds of the National Parks.  Zo kan je langs de vulkanen van het Volcanoes National Park in Hawaii wandelen of de gletsjers in het Kenai Fjords National Park in Alaska van dichtbij bewonderen. Geniet van de sprookjesachtige schoonheid van Bryce Canyon National Park in Utah of ontdek minder bekende parels zoals het Carlsbad Caverns National Park in New Mexico en de koralen en scheepswrakken van het Dry Tortugas National Park in Florida.

Maar je kan ook andere bestemmingen ontdekken zoals het wereldberoemde Neuschwanstein kasteel in Duitsland, de Grote Muur van China, De Victoria watervallen, het Koninkrijk Bhutan en nog veel meer…

 

Maar het is niet alleen natuurpracht dat je kan bewonderen. Heel wat musea hebben hun deuren opengezet voor virtuele bezoekers zodat je ook vanuit je woonkamer je kan laten onderdompelen in hun collecties. En het beste van allemaal… Geen wachttijden!

Zo hebben onder andere het British Museum in Londen, het Guggenheim Museum in NY, Musée d’Orsay in Parijs,  Uffizi in Firenze en het National Museum of Modern and Centemporary Art in Zuid-Korea hun digitale deuren geopend voor publiek.

De lijst met musea die je kan bezoeken vind je terug op de site van Google Arts & Culture

 

Op reis in je keuken

Er is geen reden waarom je zou wachten met die overheerlijke Spaghetti Carbonara tot dat terrasje in Italië, of misschien heb je meer zin in echte Mexicaanse taco’s? Laat de smaken van de wereld los in je keuken en laat je smaakpapillen alvast vertrekken op reis. Op de website van 24 kitchen vind je heel wat inspiratie terug.

Met je neus in de boeken

Gelukkig zorgt het lentezonnetje voor prachtige dagen in eigen tuin, de ideale gelegenheid om met een cocktail in de hand inspiratie op te doen voor je volgende reis. Droom weg bij een goed reisboek met unieke verhalen en praktische tips. Dit zijn alvast onze aanraders:

 • Ultieme Bestemmingen – Lonely Planet
  Lonely Planet’s Ultimate Travelist is een boeiend reisboek met de 500 beste plekken om naar toe te reizen, naast populaire toppers komen er ook heel wat onbekende pareltjes aan bod.
 • Atlas Obscura – Joshua Foer
  Weg van de gebaande paden is het motto van de schrijver en dat mag je zeer letterlijk nemen. Dit boek vertelt over alles wat bijzonder en indrukwekkend is, maar wat nog bijna niemand kent. Zo ontdek je een gigantische baobab in Zuid-Afrika waar een bar in schuilt en nog veer meer.
 • Beroemde Reizen – Lonely Planet
  Lonely Planet heeft de meest legendarische reizen verzameld in één boek. Ontdek Argentinië’s Patagonian Highway of reis mee langs de beroemde Route 66 en de Oriënt-Express.
 • Destinations of a Lifetime – National Geographic
  Dit magnifieke fotoboek bundelt 225 van de prachtigste plaatsen op aarde met heel wat praktische tips, wegdromen verzekerd!

Natuurlijk kan je ook altijd een kijkje nemen op onze website! 

Gouden vliegtips

Zin om aan jouw droomreis te starten?