Connecting Minds, Creating the Future is de slogan van de wereldtentoonstelling die op 20/10/2020 in Dubai haar deuren opent. Bijna 200 landen nemen deel aan de expo en het beloofd een onvergetelijk spektakel te worden!

Naar aanleiding van het COVID19 virus zal de opening van de wereldexpo worden uitgesteld naar 2021. Meer info volgt nog.

In een woestijnstad die rechtstreeks uit een sciencefictionfilm lijkt te zijn weggelopen gaat binnenkort de wereldexpo 2020 van start. Gedurende 173 dagen kunnen bezoekers genieten van 438 hectare aan smaken, geavanceerde technologie, kunst en cultuur. Er zal gewerkt worden rond drie thema’s Opportunity, Sustainability en Mobility. Het Belgische paviljoen, ontworpen door het Belgische bedrijf Besix, zal rond dat laatste thema opgebouwd zijn. Bezoekers zullen door zeven Belgische stripfiguren worden verwelkomd. Dankzij virtual reality zullen ze een kijkje kunnen nemen in het België van 2050, volledig vrij van mobiliteitsproblemen. Dromen mag.

Er zal worden gewerkt rond 3 thema’s,  Opportunity, Sustainability en Mobility, samen gebracht onder de slogan ‘Connecting Minds, Creating the Future”

Het is de eerste keer in 168 jaar dat de wereldexpo doorgaat in het Midden-Oosten. De vorige editie was in 2015 in Milaan en de volgende zal doorgaan in 2025 in Osaka. Met een schatting van ruim 25 miljoen bezoekers zal ook deze editie opnieuw een weergaloos succes zijn. Dat Dubai een van de koplopers is in futuristische architectuur zal enkel maar bijdragen aan de verwondering die zich meester maakt over ieder die een blik werpt op de skyline van Dubai. Binnenkort komen er drie nieuwe weergaloze bouwwerken bij: de Dubai Steps, een trap die 100m de wolken ingaat, Aladin City, drie aaneensluitende torens in de vorm van een olielamp, en Ain Dubai, het grootste reuzenrad ter wereld. Vervelen is geen optie in Dubai.

Op amper 6 uur vliegen van Brussel is Dubai, met zijn warme klimaat, prachtige luxe hotels en oneindige shopmogelijkheden de ideale winterbreak. Een leuk alternatief is een cruise langsheen de Verenigde Arabische Emiraten. Tijdens zo een cruise bezoek je ook het culturele Abu Dhabi, kunstliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan het Louvre, en het meer authentieke Oman, waar je beland in een sprookje van Duizend-En-Een-Nacht. De mogelijkheden zijn eindeloos…

Gouden vliegtips

Zin om aan jouw droomreis te starten?